středa 18. března 2015

Recenze: Město padlých andělů



Autor/ka: Cassanda Clareova
Originální název: City of fallen angels
Přeložil/a: Eva Maršíková
Série: Nástroje smrti
Díl: 4.
Počet stran: 384
Nakladatelství: Knižní klub, 2014
Doporučená cena: 359 Kč

Oficiální obsah:
Válka skončila, Clary chodí s Jacem a snaží se stát dobrou lovkyní stínů. Nic ale není bez kazu. Simon má stále větší potíže, nemluvě o tom, že chodí se dvěma krásnými a nebezpečnými dívkami, které jedna o druhé nevědí. A na Clary s Jacem číhá jejich nejhorší noční můra...


Styl psaní:
Ten kdo četl předchozí díly, ví, že se jedná o velice pěkně psanou knihu, která se čte skoro sama. Nechybí střídání postav a ta se čtenář dozví i to, co se děje na jiném místě a tak je pěkně doplněný děj.

Děj:
Dej této knihy mi tentokrát přijde velice jednoduše popsatelný. Simona potřebují všichni pro svou věc, on dělá nerozhodného, na kterou stranu se má přidat, do toho chodí se dvěma holkami a někdo se ho pokusí zabít.
Celkově se v této knize řeší vztahy, které stejně byly v předchozím díle vyřešené. Pěknou zprávou jsou pro nás zásnuby Jocelyn a Luka a také nechybí bývalý přítel Mii, který ji proměnil ve vlkodlaka.

Postavy:
Jako vždy se Jace chová tak, že by mu člověk nejradši jednu vrazil, aby pochopil, že naše nebojácná Clary ho miluje. Simon si uvědomuje svoji nesmrtelnost a patlá se vztahy, protože neví, jak moc jsou vážné.
Nesmíme zapomenout na Aleka, který velice dospěl a stal se z něho velký a rozumný muž, který, ale stejně žárlí na Magnuse.
Jediný normální v tomto díle je bývalý přítel Mii, Jordan, který se snaží vše urovnat a dávat na Simona pozor.

Celkový dojem:
Kniha mi celkově přišla naprosto zbytečná, protože autorka řeší celou dobu jen vztahy a nakonec se stane jen jedna věc, která má důvod k tomu, aby byl další díl.
Série byla původně pěkně zakončená a navázat na to je velice složité a přijde mi, že se to autorce stoprocentně nepovedlo. Koho baví číst o tom, jak je Alek naštvaný na Magnuse a Clary se málem rozejde s Jacem? Dle mě nikoho a knihu by šlo napsat naprosto jinak, ale třeba autorka v tomto díle skryla význam, který se bude řešit v dalších dílech.

Celkové hodnocení:
 5/10

Žádné komentáře:

Okomentovat