úterý 30. září 2014

Recenze: Slza

Autor/ka: Kate Lauren
Originální název: Teardrop
Přeložil/a: Jana Jašová
Série: Atlantida
Díl: 1.
Počet stran: 336
Nakladatelství: Yoli, 2014
Doporučená cena: 299 Kč

Oficiální obsah:
Nikdy nesmíš plakat...
Sedmnáctiletá Eureka od své milované matky ví, že její slzy mají sílu obnovit dávno ztracený kontinent Atlantidu. Nesmí nikdy uronit ani slzu! Při podivné nehodě její matka nečekaně umírá a Eureka pomalu ztrácí chuť do života. Potkává Andera, chlapce jehož oči jsou tyrkysové jako hlubiny oceánu, a který jí varuje před hrozícím smrtelným nebezpečím. Následně Eureka odhaluje starověký a děsivý příběh nešťastné dívky...
Strhující milostná epická sága plná ničivých tajemství a temné magie... ve světě, kde vlny potopy mohou každou chvíli spláchnout všechno, co je nám drahé. První díl nové série od autorky Andělů.




Styl psaní:
 U této knihy jde jasně poznat, jak autorka dospěla. Pokud ji srovnáme se sérii andělé, vidíme jasný posuv, kniha je mnohem čtivější a styl psaní jasný a lehký.

Děj:
Kniha se točí okolo moří, oceánů a legend. Eureka si myslí, že má obrovskou smůlu a uzavírá se před světem. Vše se změní, když se objeví v jejím životě Andrea, který ji říká, že ji čeká obrovské nebezpečí. Tento kluk se Eurece líbí, ale nikdy nikdo ho neviděl a tak si přidá jako blázen. Vše se změní, když se v jejím okolí začnou dít neuvěřitelné věci a Eureka se s nimi musí vypořádat i když sama neví jak.

Postavy:
Hlavní postavou je Eureka, která je nepřístupná po nejedné tragédii v rodině, od rozvodu rodičů, či tragické smrti v rodině. Eureka se tváří, že ji je vše jedno, zvláště její macecha a otec, se kterými žije, ale není to tak, nadevše miluje své nevlastní malé sourozence Clary a Willamse, pro které je schopná se i objevovat.


Celkový dojem:
Člověk by řekl, že se autorka vyžívá v tragických osudech postav a jejich život v péči psychiatrů. Tento jev se nám naskytl nejen v Andělích, ale i v Slze, kde Eureka navštěvuje psychiatričku a se kterou se nesnese. Tuto část knihy by si autorka mohla odpustit. Ale i tak se, ale jedná o neuvěřitelné dílo. Autorce se podařilo vymyslet nový originální svět, díky kterému se čtenář dostane k naprosto neotřelému dílu a může tak čekat na další pokračování série, ve kterém se čtenář dostane více do tohoto světa a bude moci čekat na to, jak jsou legendy, které Eureka četla pravdivé a jak se dokáže postavit zlu, které ji čeká. 

Celkové hodnocení:
 7/10
Zdroj fotek: obálka

Žádné komentáře:

Okomentovat